VALİ BİLMEZ DAMAL´DA İFTARA KATILDI

VALİ BİLMEZ DAMAL´DA İFTARA KATILDI

Vali Mehmet Emin Bilmez...

   Vali Mehmet Emin Bilmez, Muharrem ayı dolayısıyla Damal Kaymakamlığı ve Cem Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

   İftar programına Vali Bilmez´nin yanı sıra, Damal Kaymakamı Vedat Yılmaz, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, il ve ilçe kurum müdürleri, Cem Vakfı üyeleri, Damal ilçesinin ileri gelenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Programda ki konuşmasında birlik, beraberlik ve sevginin önemine vurgu yaparak katılımcılara ?sevgili canlar´ diye hitap eden Vali Bilmez, ?Hoca Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş´tan bu yana biz birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz.  Bugün Dünyanın birçok yerinde Kerbela´da yaşanan zulümler gibi zulümler yaşanıyor. Öldürenin Allahu Ekber dediği,  ölenin de Allahu Ekber diyerek öldüğü dünyamızda savaşa kardeş kanının döküldüğüne de şahit olmaktayız. Tarih bir gün mutlaka doğruları, haklıyı, haksızı kaydetmektedir. Bugün doğan çocuklarımıza Hazreti Hasan´a nispeten Hasan ismi, Hüseyin ismi verilmektedir. Bugün yeryüzünde doğan hiçbir çocuğa Yezid ismi, Muaviye ismi verilmemektedir. Bu Müslümanların vicdanında Kerbela´nın nasıl bir yer edindiğini hepimiz görmekteyiz. O yüzden tarihin vicdanı bütün olayları yargılar ve kendi içinde de mahkum eder. Tarih de bugün Yezid´i mahkum etmiştir ve Müslümanlar arasında Yezid´in ismini anan da çocuğuna isim olarak verene de rastlanılamamaktadır. Bu da Müslümanların hep doğru yolda olduklarını göstermektedir. Onun için birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun diyorum. Allah Muharrem Orucunuzu kabul etsin. Böyle bir ortamda siz değerli canlarla bir arada olmak bizleri onurlandırmıştır. Allah, tekrar tuttuğunuz oruçları kabul etsin? dedi.