VALİ BİLMEZ, ILGAR DAĞI TÜNELİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ BİLMEZ,  ILGAR DAĞI TÜNELİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Mehmet Emin Bilmez...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, Posof ilçesi Ilgar Dağı geçidinde yapılan Ilgar Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.
    Beraberinde Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Posof Kaymakamı Enver Yılmaz, Damal Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ile birlikte tünelin yapıldığı alana giden Vali Bilmez, tünelin giriş noktasında incelemelerde bulundu. Vali Bilmez, inşaatı yapan firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ardahan´ın bir hayali daha gerçek oluyor.
    Yapımına başlanan ve ilimizin önemli projelerinden biri olan Aşık Şenlik (Mozeret) tünelinin ardından Ilgar Tünelinin de inşaatı başladı.
    Ilgar Dağı eteklerinde yol açma ve tünel ağzını oluşturma çalışmalarının başlamasıyla birlikte bir bir hayata geçirilen projelerle bölgenin gözdesi olacak, uzun ve ağır kış şartları sorun olmaktan çıkacak. Ardahan uzun süren özlemlerine bir bir kavuşacak.

Ilgar Artık Kolay Aşılacak


    Yapımına başlanan tünelle birlikte Ilgar artık daha kolay aşılacak. Ardahan-Posof karayolu ulaşımında çok büyük kolaylık sağlayacak ve ilimizin ve ülkemizin Kafkasya açılan Türkgözü Gümrük Kapısıyla bağlantılı olan Ilgar Tüneli, uluslararası ulaşımı kolaylaştıracak ve Kafkas ülkeleriyle ticaretin artmasına da katkı sunacak.
   Yüksek rakımı nedeniyle yoğun kış şartlarında özellikle tır sürücülerinin ve yöre insanının ulaşımını zorlaştıran mevcut karayolu, tünel sayesinde daha kolay aşılacak ve bu tünelin yapımı bittiğinde mesafenin kısalması, kış şartlarında ulaşımın sorun olmaktan çıkması ilimizin daha da gelişmesine katkı yapacak bir anlamda bölgemizin kaderini değiştirecek.
   Ilgar Tünelinin inşaat alını gezen ve bölgede incelemelerde bulunan Vali Bilmez şu açıklamayı yaptı: ?Ardahan´da üç tünelimizin aynı anda inşaatı devam ediyor. BTK Demiryolu Tünelimiz, batıyı doğuya bağlayacak. Aşıkşenlik Tünelimizin de inşaatı hemen hemen yarılandı. Bugün de Ilgar Tünelimizin girişindeyiz. Bura da da çalışmalar başladı ve devam ediyor. Ardahanlıların arzuladığı bir diğer proje de Sahara Tüneli. O da 13 kilometre olarak yapılacak ve şuan ihale aşamasında. Bu projeler, sadece Ardahan için kurgulanmış değil, aynı zamanda hayalleri büyük olan Türkiyemizin stratejik konumunu güçlendirecek projelerdir. Bu projelerde görev alan vesile olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu projeler kısa vadeli değil, uzun vade de ülkemize hizmet edecek projelerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yakından takip eden Ulaştırma Bakanımıza da ayrıca Ardahan halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz.?
   Öte yandan inşaatı yapan firma yetkilisi Ilgar Tünelinin, 29 Ekim 20019´da tamamlanacağını söyledi.