VALİ DENİZ´DEN DAMIZLIK BİRLİĞİNE ZİYARET

VALİ DENİZ´DEN DAMIZLIK BİRLİĞİNE ZİYARET

Vali Ahmet Deniz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...

   Vali Ahmet Deniz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği´ni ziyaret etti.
   İlk olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)´na giden Vali Deniz, kurumun İl Koordinatörü Yusuf Güder ile görüştü.
    TKDK´nın 2015 yılı içerisinde ki faaliyetleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Vali Deniz, 2015 yılı içerisinde kurumun 21 projeyle sözleşme imzaladığını, bu projelerin toplam yatırım bedelinin 22.939.657,39 Türk Lirası olduğunu, bu tutarın  8.031.611,88 Türk Lirasının hibe olarak yatırımcıya ödendiğini, geriye kalan 5.218.791,38 Türk Lirasının ise 2016 yılı içerisinde ödeneceğini bildirdi.
    Vali Deniz ayrıca, TKDK´nın 08 Ekim´de çıktığı 2015 yılının son çağrı döneminde 4´ü apart otel, 3´ü süt üretim tesisi olmak üzere toplam 7 proje aldığını, bu projelere ödenecek olan destekleme tutarının ise 7 milyon 981 bin Türk Lirası olduğunu kaydetti.
    TKDK ziyaretinin ardından Vali Deniz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği´ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Yunus Baydar ile görüşen Vali Deniz, birliğin faaliyet konusu ve 2015 yılında yapılan çalışmalarla ilgili Birlik Başkanı Baydar´dan bilgi aldı.
   Ardahan´ın temel geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Vali Deniz, hayvancılığın sektör haline gelmesi ve hayvan ırkının korunup, geliştirilmesi noktasından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği´nin önemli olduğunu kaydetti.