www.cildirgoyce.com

VALİ ÖZEFE MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

VALİ ÖZEFE MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Ardahan Valisi İbrahim Özefe..

  Ardahan Valisi İbrahim Özefe Çıldır İlçesini ziyaret ederek muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi.

   Ardahan Valisi İbrahim Özefe beraberindeki heyet Çıldır İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Ardahan Valisi İbrahim Özefe´nin yanı sıra İl Özel İdaresi, Aras Edaş İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

  Toplantıda ilk önce sözü muhtarlara veren Vali Özefe, muhtarların sorunlarını tek tek dinleyerek notlar aldı. Söz alan muhtarlar Köy Hizmetlerinin özellikle kışın yolların açılmasında araç azlığından dolayı yetersiz kaldığını, bazı köylerde su şebekelerinin yetersiz olduğunu, müşterek kullanım alanında olan meralarda, yaz aylarında mera fazlası satılmasından dolayı sorunlar yaşandığını, Karakale, Damlıca ve Yukarı Canbaz köylerinden geçen sulama kanalı çevresinde emniyet şeridi bulunmadığından özellikle karların erimesiyle kanaldan geçen suyun artması ile hayvaların kanala düştüğünü ve kanal üzerinde hayvanların meraya çıkması için her hangi bir hayvan geçişinin bulunmadığını,Çıldır Gölü güzergahında bulunan köylerden geçen derelerin vatandaşların dikkatsiz kullanımı nedeniyle gölü kirlettiğini ve bu kirliliğin önlenmesi için o köylerde alt yapı sorunu için bir takım önlemler alınması gerektiğini, Çıldır Gölünde yapılan bilinçsiz balık avcılığının hem gölün doğasını bozduğunu, hemde gölde bulunan balık türlerine büyük zararlar verdiği, Kurtkale´de öğrenim gören öğrencilere kuru gıda verildiğini ve öğrencilerin dengesiz beslenmeden dolayı hastalandıklarını, geçen yıllarda olduğu gibi yine öğrencilere sıcak yemek verilmesini, doğrudan gelir desteğinden faydalanmak için verilen dosyalar için istenen çiftçilik belgesi için Ardahan´a gidildiğini ve vatandaşın bu hususta mağdur olduğunu, yaylasında elektirik olmayan köylerin yaylarına ne zaman elektirik verileceğini ve sökülen sokak lambalarının hırsızlığa ve kötü niyetli insanların çıkmasına yol açacağını dile getirdiler.

    Muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Özefe, cevaplamaları için aksaklıkların muhatabı olan kurum  yetkilerine söz verdi. Tek tek söz alan yetkiler, muhtarların dile getirmiş oldukları sorunlar için çalışmalar yaptıklarını, köy hizmetlerinin ilçede yetersiz kaldığının bilincinde olduklarını fakat iyileştirmek için çalıştıklarını, köylerdeki su şebekesi sorunlarının programları kapsamında olduğunu baharla birlikte çözeceklerini, doğrudan gelir desteğinden yararlanmak için istenen  çiftçilik belgesi için en yakın zamanda Çıldır´da Ardahan Ziraat Odasına bağlı Ziraat Odası şubesi açılacağını, Kurtkale´de öğrencilere sıcak yemek verememelerinin tek nedeni Ardahan´bu bulunan yemek şirketlerinin uzak olduğu için oraya gitmek istememelerinden dolayı öğrencilere kuru gıda verildiğini, Elektriği olmayan köy yaylalarına bu yıl elektirik verileceğini, fakat köylerde sökülen sokak lambalarının mevzuatla alakalı olduğunu, yol güzergahı veya sokak bulunmayan kapı önlerindeki sokak lambalarının söküldüğünü belirttiler.İlgili kurumlar muhtarların belirtmiş oldukları diğer hususlar içinde çalışmalar yapacaklarını ve iyileştirmeler için çalışacaklarını dile getirdiler.

    Muhtarları ve kurum yetkilerini dinleyen Vali Öze ise ?  dile getirmiş olduğunuz aksaklıkların giderilmesi ve sorunların çözülmesi için kurum yetkilerinin de belirtmiş olduğu gibi çalışmalar yapılacak. Özellikle grup yollarımızın yapılması için çalışmalar yapacağız. Kilit parke tesisimizi kuruyoruz. Taş kesme makine tesisi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Özellikle Çıldır Gölünün kirlenmesini önlemek için göl güzergahında bulunan köylerde neler yapabiliriz onlara bakmak gerekli. Mesela o köylerde büyük foseptik kuyular yapılabilir. Karakale, Damlıca ve Yukarı Canbaz köylerinden geçen kanal için notlarımı aldım ilgili kurumumuz çalışmalar yapacaktır. Kurtkale köyündeki okulumuzdaki öğrencilerimiz için yeniden sıcak yemek verilmesi için imkan yaratmaya çalışacağız? dedi.

    Toplantıya katılan muhtarlar ve kurum amirleri ile tek tek tokalaşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe Çıldır´dan ayrıldı.

/resimler/2017-2/15/1308118384904.jpg

/resimler/2017-2/15/1308254292703.jpg

/resimler/2017-2/15/1308407981517.jpg

/resimler/2017-2/15/1308556600034.jpg

/resimler/2017-2/15/1309210294506.jpg

/resimler/2017-2/15/1309355822814.jpg