VALİ DENİZ, AKTAŞ SINIR KAPISIN`DA

VALİ DENİZ, AKTAŞ SINIR KAPISIN`DA

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay,...

   Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç ve ATSO Başkanı Çetin Demirci ile birlikte Aktaş Sınır Kapısı'na giden Vali Deniz, sınır kapısında ki bina ve tesisleri gezerek, gümrük yetkilileri ve inşaatı yapan yüklenici firma sorumlularından bilgi aldı.
   Sınır kapısında ki inşaat çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ve akabinde en kısa sürede açılacağını söyleyen Vali Deniz, Aktaş Sınır Kapısı ilimiz ve ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bu kapı sayesinde Kafkasya ve Orta Asya'ya çok daha hızlı ulaşılacak bir karayolu koridoru açılmış olacaktır. Ülkemizin büyüklüğüne yaraşır, modern bir kapının açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
   Vali Deniz, Aktaş Sınır Kapısı'nda ki incelemelerinin ardından Milletvekili Orhan Atalay ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte Ardahan Belediyesi'nin DAP projesi kapsamında Atatürk Mahallesi'nde yaptırdığı entegre hayvan pazarı inşaatını gezdi. 33 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen, elektronik hayvan borsası, kapalı ve açık ahırlara sahip modern hayvan pazarının inşaat çalışmalarında sona gelindiği ve Mayıs ayı içerisinde açılacağı belirtildi.