VEKİL KOÇ, ŞAP İÇİN 3. AŞILAMA BAŞLIYOR

VEKİL KOÇ, ŞAP İÇİN 3. AŞILAMA BAŞLIYOR

AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç,

            Ardahan Milletvekili Kaan Koç, hayvancılık sektörüne darbe vuran şap hastalığı ile ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısını ziyaret ederek görüşme gerçekleştirdi  

            AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Ardahan başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan şap hastalığı ile ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile görüştü.

           Üreticilerin beklentilerini Bakan Yardımcısı Gizligider’e aktaran Koç, son mutasyonlu şap için yeni üretilen 3. Aşıların bugün Ardahan’a geleceğini söyledi.

          Görüşmenin detaylarını açıklayan Milletvekili Koç; “Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider ile ülkemiz genelinde ve ilimizde yaşanan tarihin en büyük şap hastalığının durumunu ve üreticilerimizin taleplerini görüştüm. İlimiz üreticilerinin tüm beklentilerini konuştuk. Daha önceden bildirdiğim üreticilerimizi destekleme ve ziraat bankası ile tarım kredi kooperatifleri borçlarının faizsiz ertelenmesi taleplerimizi yineledim ve süreci ilerletiyoruz. Daha önceden il müdürlüğümüzce tamamlanan 2 aşı üzerine çabalarımızla yarın itibariyle son mutasyonlu şap için yeni üretilen 3. aşılarımız ilimize ulaşacaktır. Bugün itibariyle şap enstitüsünde görevli personellerde ilimize son çalışmaları gözlemleyip bilgilendirmek için ulaşmışlardır. Hayvan hastalıkları araştırma enstitümüzün kurulması çalışmaları planlanan programda devam etmektedir. İlimizi ve bölgemizi olumlu yönde etkileyecek bu enstitünün kurulmasında son aşamaya gelinmiştir” açıklamasında bulundu.