www.cildirgoyce.com

VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU

VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU

Ardahan Ticaret odası tarafından...

      Ardahan Ticaret odası tarafından (ATSO) vergilendirmede dereceye giren şahıs ve şirketlere düzenlenen törenle plaketleri verildi.ATSO Konferans Salonu´ndaki ödül törenine Ardahan Valisi AhmetDeniz, Belediye Bakşanı Faruk Köksoy, Ardahan Defterdarı Mehmet Doğan, ATSO Başkanı Çetin Demirci, İŞKUR İl Müdürü Aydın Yılmaz, Kars Kosgeb Hizmet Müdürü Mustafa Işık, Ardahan Kosgeb Hizmet müdürü Ramazan Sivri ve iş adamları katıldı.Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası´nın başarılı gerçek kişi üyelerini teşvik etmek amacıyla düzenlediği "Geleneksel Ödül Töreni" ATSO Konferans Salonu´nda yapıldı.

      Törende; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kategorilerinde ilk üçte yer alan, ATSO üyesi kişi ve kurumlara ödül ve takdir belgeleri verildi.Ödül törenin açılışında bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Demirci, vergi kalkınmanın temelidir diyerek şunları kaydetti; ´´Yatırımların artması, ülkenin kalkınması, refah seviyesinin yükseltilmesi ve geleceğe dönük sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması için vergi son derece önemlidir.Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Kurumlar ve Gelir Vergisi sıralamasında dereceye giren oda mensubu üyelerimizi ve ayrıca 30, 40 ve 50. yıl üzeri ticari faaliyetlerini devam ettiren üyelerimizi onure etmek için bu günkü organizasyonu düzenledik.? Şeklinde konuştu.

         Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise yaptığı konuşmada, ´´Ardahan sorunları olan bir il, aslında Dünya ile Türkiye ve Türkiye´nin diğer illeriyle mukayese edildiğinde hiçbir zaman sorunlar bitmez. Çünkü gelişme, mücadele, yarışma devam ediyor. İlimizin tabiki soğuk savaş döneminden kalan taravettik göçle ilgili biraz daha sorunları brikmiş. Tabi bu sorunlar başta hükümetimizin yatırımları ve mülki idarenin gayreti ile yerel yönetimler in mücadelesi, ilimizde görev yapan ticaret odası gibi önemli kamu yararına faaliyet yürüten STK lar ve diğer kurumlarımızın faaliyetleriyle önemli ölçüde mesafe kat edildi. Ancak bu mesafelerin hızla kapanması için entegre, koordineli ve samimi çalışmakta çok önemli. Ardahan´da çok şükür ki bu konuda kurumlarımız bu eksikliği Ardahan´ın önünün açılması ile ilgili mücadelenin samimi savaşını verdiler bizde yerel yönetim olarak aynı savaşın içerisindeyiz, ebetteki en kıymetli olan Ardahan´da kendi imkânlarıyla değerli hemşerilerimizin, girişimcilerin Ardahan´daki faaliyetleri çok önemlidir ama biz bunların önünü açmak için bu savaşın ve mücadelenin içinde olduğumuzu vurgulamak istedim. Bu çerçevede içinde ticaret odamızın girişimcilik eğitimi ve koordinasyonu ile birlikte organize ettiği için ticaret odası Başkanına, yönetimine ve Meclisine teşekkür ediyorum. Siz değerli girişimcilere Ardahan´da girişime imza attığınız ve bu faaliyetleri aktif bir şekilde yürüttüğünüz için teşekkür ederim.´´ dedi.

        Ardahan Valisi Ahmet Deniz´de yaptığı konuşmada, iş adamlarının güvenli bölgeleri tercih ettiğine dikkat çekerek, ´´Gerçek anlamda girişimci yoksa üretim yapmak mümkün değil. Artık çağımızın gereği olarak sadece üretmek yetmiyor, ne ürettiğimiz, ne kadar ürettiğimizden ziyade katma değeri yüksek ürünleri üretmekve pazarlayabilmek önemlidir. Türkiye son yıllarda ihracatta büyük bir yükseliş sergilemekte ve geçen yıl 158 milyar dolar ihracat yapmış bir ülke konumuna geldi. Ülkemizin bu tecrübelerinden biz de biliyoruz ki Ardahanlılar olarak faydalanmamız lazım. İş adamı güvenli bölgelere gelir. Maalesef üzülerek söylüyorum, ülkemizin bir kısmını son günlerde nasıl bir düğmeye basıldıysa kargaşa çıkartmak isteyen, huzurumuzu kaçırmak isteyen, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan ve nifak tohumları atmaya çalışan bir kesim var. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet, belki barış süreci içerisinde bir kısım üst düzey görüşmeler dolayısıyla belki o iyi niyeti belirli bir kesim suistimal etti, bu net gözüküyor. Ama şunu herkes bilecek ?Kanun Hakimiyetini Türkiye Cumhuriyeti Devleti her yerde sağlar´ bu net? Onun için bizim etrafımızda olan yanlışlar, kötülükler, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik faaliyetler bizi de etkiliyor. O zaman yatırımcı Ardahan´a, Iğdır´a, Kars´a, Bingöl´e, Diyarbakır´a gelmez. Bu bölgelere yatırımcı gelmedği zaman ne olur? Ülkemiz tekrardan geçmiş yıllardaki gibi sıkıntıları yaşamaya başlar. Zaten bunlara destek veren ülkelerin ve istihbarat örgütlerinin temel amacı o, dünyanın en büyük 17. Ekonomisine sahip olan Türkiye´nin gelişmesini nasıl engelleyebiliriz. Bunun için biz birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza edeceğiz. Yanlışa da her kes yanlış diyecek ve bunu söylerken de Türkiyle, Kürdüyle, lazıyla,çerkeziyle hep beraber haykıracağız.´´

          Törende; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kategorilerinde ilk üçte yer alan, ATSO üyesi kişi ve kurumlara ödül ve takdir belgeleri, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Bakşanı Faruk Köksoy, Ardahan Defterdarı Mehmet Doğan, ATSO Başkanı Çetin Demirci, iş kur il müdürü Aydın Yılmaz, Kars Kosgeb Hizmet müdürü Mustafa Işık, Ardahan Kosgeb Hizmet müdürü Ramazan Sivri tarafından verildi.