YAKIN´DA YENİ EVLERİNE KAVUŞUYORLAR

YAKIN´DA YENİ EVLERİNE KAVUŞUYORLAR

"Herkes, Şanslı Doğmuyor Bu Hayatta"

      "Herkes, Şanslı Doğmuyor Bu Hayatta" haberimizin ardın Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu Kaşlıkaya köyündeki ailenin en kısa zamanda yeni evine taşınacaklarını beyan etti.

           Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu " Habere konu olan ailenin maddi durumundan ve yaşadığı sıkıntılardan haberdarız. Sosyal Yardımlaşma vakfımız gerekli incelemeyi daha önce yaparak gerekli eksikleri tespit etmiştir. Aile için köyde ev yaptırılmıştır. Lakin ailenin elektirk ve su hattı bağlı bulunmadığı için taşınamamıştır. Elektrik ve su aboneliğini, yardım alan sahsın kensinin yaptırması gerektiğinden dolayı taşınmaları geçikmiştir. Bu aboneliklerin alınması konusun da da şahsa maddi destekte bulunduk ve bulunduğumuz destek halen daha hesabında mevcuttur. Bu abonelikleri alması konusunda çıkabilecek diğer ücretler için de şahsa yardımda bulunacağı söyledik. Bu aboneliklerin bir an önce yapılması konusunda da ilgili kurumlara bilgi verdik. Ailenin daha iyi yaşam koşullarına ulaşması için her türlü yardımı yapıyoruz" dedi.

           Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Kaşlıkaya Köyü Muhtarı Mehmet Yıldız " Aile köyümüzde çobanlık yapmaktadır. Biz köy muhtarlığı olarak ailenin yardım alması konusunda ilgili kurumlara gerekli bilgileri verdik. Elektirk aboneliğinde kurumla görüşerek projeleri çizdirip başvurmuzu yaptık. Tedaş ekipleri eve elektirik verilmesi için çalışmalara başladı. Su ile ilgili problemlerinide çözmek için uğraşıyoruz. Su hattının geçtiği arazi sahibi arsasından boruların geçmesine için vermediği için çözüme ulaştıramadık. Lakin elimizde yeterli derecede boru ve malzeme bulunmaktadır. Farklı bir çözüm bularak ailenin su almasını sağlayacağız" dedi. 

/resimler/2018-10/1/1432209243016.jpg