www.cildirgoyce.com

YATILI ÖĞRENCİLER İÇİN SERGİ

YATILI ÖĞRENCİLER İÇİN SERGİ

Serginin amacı ise

   Ankara´da yaşayan Ardahan ve Ahıskalı 10 ressam, İçkale Otel´de ortak resim sergisi düzenlediler.

    Serginin amacı ise Ardahan´da yatılı bölge okullarında okuyan maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerin  yararına olduğu ifade edildi. 

    Hacette Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr.  İsmail Ateş, sergide yer alan 20 eserin satışından elde edilecek gelirin tamamının başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak verileceğini söyledi.

    Ateş, "Ankara´da yaşayan Ardahanlı ressamlar olarak sosyal sorumluluk projesi altında resim sergisi düzenledik. Bu sergiden elde edilecek gelirin tamamı doğup büyüdüğümüz, nimetlerinden yararlandığımız Ardahan ve bölgelerinde yatılı okuyan başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak verilecektir" dedi.

    Ardahanlı iş adamı ve siyasilerin de katıldığı sergi açılışını Ardahan Sevenler Derneği Başkanı Hasan Çağlayan ile CHP 22.23.24. Dönem Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt birlikte yaptılar.

   Serginin amacının Ardahan bölgesinde yatılı öğretim gören öğrencilerin yararına düzenlendiğini ve bu sergiden elde edilecek gelirin tamamının ekonomik durumlarının iyi olmayan başarılı öğrencilere verileceğini belirten ressam Prof. Dr. İsmail Ateş, "Doğup büyüdüğümüz ve nimetlerinden faydalandığımız Ardahan ilimizin kalkınması ve gelişmesi için ara ara sosyal sorumluluk projeleri ile bir araya geliyoruz" dedi.

    Sergide yer alan 20 eserin büyük bir çoğunluğu satılırken, eserlerini bağışlayan ressamlar Müskinoz Akalın, Prof. Dr. İsmail Ateş, Prof. Dr. Bilgehan Doğru, Prof. Dr. Sevgi Şar, Kıymet Öğüt, Belgin Şavlı, Yunus Bayraktar, Doğantürk Şimşek, Kemal Çelik, Aynur Bulut Kutay, Ayşe Demirkıran´a Ardahan Sevenler Derneği gönüllüleri tarafından plaket ile ödüllendirildiler.