YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından...

     İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan son kararnameyle Batman´a atanan Vali Ahmet Deniz´in yerine atanan SultanbeyliKaymakamı İbrahim Özefe, yeni görevine başladı. Vali Özefe ile tanışmak için vilayet önünde uzun kuyruklar oluştu.

      Ardahan´ın 13´üncü Valisi olan İbrahim Özefe makamında yaptığı açıklamada, görevine bugün itibari ile başladığını belirtti. Vali Özefe, "Öncelikle beni bu göreve layık gören devlet iradesine, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza , İçişleri Bakanımıza, ve sayın bakanlar kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ardahan hem tarihi hususiyeti hem de tabi güzellikleriyle, coğrafyasından kaynaklanan stratejik konumuyla, memleketimizin nadir illerinden biridir. Ardahan tarihte hep anahtar rolünde olmuştur. Eğer Malazgirt Anadolu´ya açılan kilit ise Ardahan´da bu kilidin anahtarıdır. Yine istiklal mücadelesinde Ardahan´ın ve Ardahanlının özel bir yeri vardır. Bu önemi bugünde devam etmektedir, gelecekte de bu önemi devam edecektir" diye konuştu.

      Ardahan´ın iki sınır kapısı Türkgözü ve Aktaş kapılarının olduğunu hatırlatan Vali Özefe, "Bu iki sınır kapımız ülkeyi ve bütün bir Avrupa´yı, Kafkasya´ya ve Orta Asya ülkelerine bağlayan bel kemiğimizdir. Yine Petrol Boru ve Doğalgaz hatlarıyla Enerji güzergahında stratejik bir konuma sahip. Devletimizin giderek artan yatırımları ile Ardahan daha da ileri yerlere gelecektir. Bu özelliklerden en önemlisi ise devletine, milletine, bayrağına bağlı, milli ve manevi değerlerini yaşayan Ardahan halkı hem bu şehrin, hem de memleketin en büyük zenginliğidir" dedi.