YILDIRIM VE KILIÇTAROĞLU´NDAN KRİTİK GÖRÜŞME

YILDIRIM VE KILIÇTAROĞLU´NDAN KRİTİK GÖRÜŞME

Başbakan...

    Başbakan Binali Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi´nde bir araya geldi. Görüşmede FETÖ soruşturması, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar ve Fırat Kalkanı Operasyonu ele alındı.

   Başbakan Binali Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Her iki tarafın gündemindeki en kritik madde ´Kanun Hükmünde Kararnameler´di. Öte yandan bu randevuyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez AK Parti Genel Merkezi´ne gitmiş oldu.

BAŞBAKAN KAPIDA KARŞILADI, GÖRÜŞME SONRASI ARACINA KADAR UĞURLADI

    Yıldırım, Genel Merkez´e gelen Kılıçdaroğlu´nu protokol kapısında karşıladı. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu arasında saat 10.00´da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu´nu makam aracına kadar uğurladı.

NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

      Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım ile Kılıçdaroğlu görüşmesinde, FETÖ soruşturması konusu ele alındı.

     Görüşmede, Başbakan Yıldırım, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etti.

MİNİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ORTAK GÖRÜŞ

    Mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmaların da değerlendirildiği görüşmede, bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsendi.

     Başbakan Yıldırım´ın, terörle mücadele konularının yanı sıra Suriye´de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı´yla ilgili de Kılıçdaroğlu´na bilgi verdi.

BAŞBAKAN BAHÇELİ´DEN DE RANDEVU TALEP ETTİ

    Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´den bugün için randevu talep etti.

CEVAP BUGÜN

       MHP ise, Başbakan´ın randevu talebine yanıtını bugün yapılacak anayasa toplantısı sonrası verecek.