YILIN BÖLGE LEZZETİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

YILIN BÖLGE LEZZETİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Anadolu halk mutfağı...

    Anadolu halk mutfağı ve Konya Meran belediyesinin birlikte organize ettiği ?7 bölgeden 7 lezzet? adlı organizasyonda Günay´ın yeri balık lokantası bölgenin lezzeti ödülüne layık görüldü.
Kars, Arpaçay, Çıldır Gölü kenarında 40 yıldır balık lokantası olarak hizmet veren Günay,´ın yeri balık lokantası ödül töreninde Doğu Anadolu bölgesinin, ?bölgenin lezzeti? 2017 ödülünü layık görüldü.
     Konya Meram belediyesi ve Anadolu Halk mutfağı derneğinin birlikte her yıl organize ettiği, Ateşbaz Veli aşçı dede mutfak kültür günlerinde, 2017 yılının yedi bölge yedi lezzet noktası adlı yarışma düzenlendi.
    Yarışmada, Doğu Anadolu bölgesinin ?bölge lezzeti? ödülünü Günay´ın Yeri balık lokantası sahibi Günay Akbulak´a, Anadolu halk mutfağı dernek başkanı Adnan Şahin tarafından verildi.
Törende konuşan Gunay Ağbulak; ?41 yıllık emeğimizin yeni yeni meyvelerini almaktayız, böyle bir ödül sahsımız veya restoranımız için değil, Doğu Anadolu bölgesinin özelikle Çıldır golünün balığının Türkiye´deki değeri adına aldım.
      Kars ve Ardahan Çıldır gölünde olan balığın, özelikle sarı balığın Türkiye´de değil Dünya da böyle bir lezzete sahip olması bu ödüle layık görüldü. Çünkü, Çıldır Gölü ekolojik tatlı su balığı olarak dünya lezzetine sahiptir. Bizler bu lezzeti 40 yıldır buraya gelen misafirlerimize sunduk ve bu lezzetle ilk defa bir ödül layık görülmesi, hem Türk mutfağı hem bölge mutfağı için çok büyük öneme sahip olduğunu? söyledi.