YILMAZ, SAFFET KAYA`YI TOPA TUTTU

YILMAZ, SAFFET KAYA`YI TOPA TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisinden...

      Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olan ve partisi tarafından aday gösterilmeyen Metin Yılmaz bağımsız aday Saffet Kaya'yı topa tuttu. Doğruyol Partisi İlçe başkanlığı yapan ve 3 dönem belediye başkanı adayı olan Yusuf Yılmaz'ın da amcası oğlu olan, Metin Yılmaz'ın sosyal paylaşım sitesi kişisel hesabından yapmış olduğu açıklama çok sert oldu. İlçede Saffet Kaya gurubu olarak bilinen insanların en başında gelen Yusuf Yılmaz'ın amcası oğlu olan Metin Yılmaz'ın yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde ;

HALKIM ARTIK ALDANMIYOR;

     Zeka kullandıkça gelişir, zeki olmak başka kurnaz olmak başkadır. Zeki insan konuşmasını geçmişiyle geleceği arasında köprü kurarak yapar. Kurnaz insan karşısındakini ikna etmek için ikna kabiliyetini yöneterek konuşur. Halkı galeyana getirir istediğini yaptırır.
     Sayın Saffet Kaya; 4 dönem milletvekilliği yapan insanın ben milletvekili olmasam da deyip seçimlerde oy istemesi oldukça tezat bir durum. Demek ki oy istediğine göre milletvekili olmak istiyor. Ama bir dönem daha milletvekilliği talebinde bulunmak istiyorsa, karşısındaki iyi niyetli, dürüst, masum ve sevecen halkın duygularını okşayarak onların oylarını istemek 4 dönem milletvekilliği yapan birisi için çok büyük cesarettir. 
      Ardahan da yapılanlar benim sayemde oldu derken acaba biz mi yanlış biliyoruz yoksa halkımız mı bir şey bilmiyor diye düşünceye kapılıyorum. Ardahan bir İl, başlı başına bir İl ve buranın İl olmasından dolayı bir devlet hastanesi, mülki idare binaları, yasa gereği Üniversitesi, Alay Komutanlığı, öğrenciler için yurtları (yurt kur müdürlüğünce yaptırılabilir) olması ve yapılması gerekir. Bunlar zaten zorunlu yatırımlar. Devlet bunları yapmak mecburiyetinde, bunları ben yaptım diyerek gücünü yüreğinden alan, masum iyi niyetli, dürüst Ardahan halkını ikna etmek kolay. Ama, 4*4 = 16 yılda, yeni doğan bir bebeğin genç bir delikanlı oluşunu izlerken vekilliğiniz in süresince o bebeğin, işsiz, eğitimsiz gelecekten bir beklentisi olmadan büyüdüğünü seyretmek utanç verici bir durum olduğu aşikar.
       Bunca sürede memleket sevdalısı bir insan olarak ne yaptınız. Açılan Hastanelerde çalışanların, Üniversitede çalışan veya Ardahan'a gelen bunca personelin sosyal yaşamlarını yükseltecek faaliyetleri sağlayacak yaşam alanlarının yapılması ,yeni fabrikaların açılması, iş istihdamı sağlanması göçün durdurulması, mevcut fabrikaların kapasitelerinin artırılması? örnek et balık kurumu, yem fabrikası gibi. Bunlara bakınca hiç bir şeyin yapılmadığını görmek üzücü.
      Bu işletmeler kamu birimi oldukları zaman ilgisiz ve bilgisiz kişiler tarafından yönetil diklerinde dahi yüzlerce işçi istihdamı vardı. Sizler de insanlara iş alanı açmak işin imkanlarınızı kullanarak bir dokuma veya tekstil fabrikası gibi , bu tür işletmeleri kurabilir diniz.Çalışan insan istihdamı yaratabilirdiniz gelişime yön verebilirdiniz.
      Lütfen artık oy isterken yapamadıklarınızı anlatmayın yaptıklarınız varsa onları anlatın duygusal düşünen insanları ikna edebilirsiniz ama mantığıyla olayları izleyenleri inandırmanız çok güç.
   Artık Ardahan'ımız da, olaylara mantığıyla bakan insanlarımızı inandırmaya kimsenin hakkı olmadığını göreceksiniz. Bizler Yurdun en uç noktasında olarak icraat görmek istiyoruz.
       Ne diyor sizleri karşılayan halkımız Ardahan seninle gurur duyuyor.”Siz şöyle bir baktığınızda Ardahan ınıza yapılan işlerle gurur duyuyor musunuz ?
      Yeni bir seçim ve halk kararını verecek. İşte meydan işte halkımız ve yeni bir 4 yıl daha.!!