YÜZDE 65 HİBE DESTEĞİ

YÜZDE 65 HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14. Başvuru Çağrı İlanına17 Nisan 2015 tarihinde çıktı. Başvuru süresi 5 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecek olan çağrı ilanına, yüzde 65'e kadar hibe desteği verileceği belirttirilerek, 121 milyon Avroluk yatırım bütçesinin olduğu kaydedildi.
   TKDK Ardahan İl Koordinatörü Yusuf Güder, 14. Başvuru çağrı İlanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ardahan İl Koordinatörü , Kurumumuz IPARD I Programına ait son proje başvuru çağrısına çıkmış bulunmaktadır. Bu çağrı döneminde %65 varan hibe desteği ile TKDK kırsalın kalkınması için durmadan yola devam edecektir. Vatandaşlarımızın hazırlayacağı proje kapsamında; proje hazırlama, danışmanlık, makine- ekipman ve yapım işlerinin%65 ‘e varan oranda TKDK tarafından desteklenecektir.”
   İl Koordinatörü Yusuf Güder sözlerinin devamında şunları söyledi: Bu çağrı döneminde Süt üreten Tarımsal İşletmelerin yeni kurulumları ve modernizasyonlarına 81 milyon avro, Süt ve süt ürünlerinin, Et ve et ürünlerinin, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması başlıkları altındaki işletmelerin modernizas-yonlarına ise 40 milyon avro olmak üzere toplamda 121 milyon avroluk yatırım bütçesi vardır.
    TKDK 2012 yılından beri Ardahan ilinin sosyo-ekonomik kalkınması için hizmet veriyor ve vermeye devam edecektir. Biz şunun farkındayız ki bir yerin kalkınması ekonomi ile başlar ve sosyal gelişmeyle devam eder. Biz Ardahan İl Koordinatörlüğü olarak Ardahan'a yapılacak yatırımların hem bu çağrı döneminde hem de gelecek çağrı dönemlerinde artırılarak, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın kesintisiz olarak gerçekleştirilmesini amaçlamaktayız. Böylece üreticilerin emeklerinin karşılıklarını alması ve ilin yaşam standartlarının üst düzeylere ulaştırılmasını istiyoruz. Bunun için il içinde ve il dışında yaşayan bütün Saygıdeğer Ardahanlı vatandaş-larımızın bu büyük fırsatlardan yararlanmalarını can-ı gönülden arzuluyoruz.”
   İl Koordinatörü Güder, yatırımcıların gerek proje hazırlama gerekse destek kapsamındaki yatırımlar ile ilgili her türlü bilgiyi koordinatörlüğe başvurarak alabileceklerini ve her konuda destek vereceklerini söyledi.